logo de waag

VHS: op naar Lemmer en Workum

Op 12 september 2017 vindt de jaarlijkse ledenexcursie weer plaats. Hoe ziet deze dag eruit?

We blijven dicht bij huis. Onze bus vertrekt om 9.15 uur vanaf het Flexaterrein, richting Lemmer, naar het Woudagemaal, dat als eerste op het programma staat. In dit wereldberoemde gemaal worden we om ongeveer tien uur ontvangen met koffie en daarna is er een rondleiding.tacozijl

De bus brengt ons vervolgens naar Workum. In dit havenstadje aan de voormalige Zuiderzee wacht ons in het Pottenbakkershuis een lunch.

Na de lunch krijgen we een uitleg over de oudste werf van Nederland: de werf De Hoop. We gaan daar ook met de bus naar toe.

Werf de Hoop Na de rondleiding op de werf krijgt u de gelegenheid om naar Workums Erfskip te gaan. In de pas geopende winkel en op de museumzolder kunt u rondneuzen.

Maar u kunt ook met uw museumjaarkaart naar het beroemde Jopie Huisman Museum (zonder deze nuttige kaart moet entree worden betaald). Of u bezoekt Maikel Galama (Dwarsnoard 3) waar een schat aan familie-informatie te vinden is, waaronder veel ordners met informatie over graf- en gevelstenen. Een waar eldorado voor de liefhebber van genealogie. Of u bezoekt de katholieke kerk met een prachtig interieur.

workum Om 16.30 uur sluiten we het bezoek aan Workum af met een kopje koffie in het Pottenbakkerhuis. We hopen dat u intussen ook de tentoonstelling over de pottenbakkers bovenin het gebouw heb bezocht.

We rijden daarna naar onze stad Sneek waar we ongeveer 17.45 uur aankomen.

De opgave voor deze dag graag voor 26 augustus. Stuur even een mailtje naar onze penningmeester (g.vonk15@gmail.com). Na overmaking van 39.50 euro per persoon op nummer NL 15 RABO 0122481976 onder vermelding excursie Lemmer Workum 12 september (eveneens doen voor 26 augustus) is de aanmelding definitief. Bij te weinig deelname gaat de excursie niet door, maar met zo'n interessant programma gaan we daar niet van uit.

De excursiecommissie


De Waag

De Vereniging Historisch Sneek kan worden bezocht in
De Waag, de kelder van de Openbare Bibliotheek,
Wijde Noorderhorne, Sneek.


Openingstijden
De Waag:

In augustus gesloten, vanaf 4 september weer geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 13.30-16.00 uur
Als de bibliotheek Sneek gesloten is, dan is ook de Waag gesloten.


De VH Sneek is bereikbaar via info@vhsneek.nlblad

Het Verenigingsblad